Sosyal Medya

Güncel

ABD’de Müslüman sayısı Yahudi nüfusunu geçecek

ABD'ye İslam ülkelerinden gelen yoğun göçü göz önüne alan araştırmacılar yakın gelecekte ülkedeki Müslüman sayısının Yahudi sayısını geçeceğini belirtiyor



ABD'de Müslüman nüfusun sayısının yakın gelecekte Amerikan Yahudi cemaatinin sayısını aÅŸacağı bildirildi. Haberi “NEWS ru Ä°srail” World Net Daily (WDN) gazetesini kaynak göstererek yayınladı.

Resmi verilere göre, ABD'de 2009-2013 döneminde Müslüman ülkelerden "yeÅŸil kart" alarak gelen 680 bin kiÅŸi yaşıyor. Aynı dönemde ABD’ye Avrupa ülkelerinden gelen göçmenlerin sayısı ise 270 bin kiÅŸiye ulaÅŸtı.

ABD’ye OrtadoÄŸu ve diÄŸer Ä°slam ülkelerinden gelen insanların hepsi Müslüman olmasalar da çoÄŸunun Ä°slam dinine mensup olduÄŸunu öne WDN, Müslüman göçmenlerin sayısının bu hızda devam etmesi ve ailelerdeki yüksek doÄŸum oranı göz önüne alındığında ABD’deki Müslümanların sayısının Amerikalı Yahudilerin sayısını aÅŸacağını söyledi.

Bugün Amerikan Yahudi cemaatinin sayısı yaklaşık 5,5 milyon, Amerika BirleÅŸik Devletlerindeki Müslümanların sayısı ise 3 milyon olarak biliniyor. Tahminlere göre, en çok 20-25 yıl içinde Müslümanların sayısı Yahudilerin sayısını geçecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.